feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 155 reviews

Correctie binnenste schaamlippen

Elke vrouw heeft buitenste schaamlippen en binnenste schaamlippen. Na de puberteit zijn bij 60% van de vrouwen de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen kunnen dan echter wel tot enkele centimeters buiten de buitenste schaamlippen doorgegroeid zijn. Bij een schaamlipcorrectie wordt er weefsel weggehaald om dit verschil tussen de binnenste en de buitenste schaamlippen weer terug in verhouding te brengen.

Wat is de exacte benaming van de behandeling?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk in de vrouwelijke intieme zone. De meest uitgevoerde behandeling is een verkleining van de binnenste schaamlippen. Andere benamingen voor deze ingreep zijn: schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiaplastiek en labiacorrectie. Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen hetzelfde.

Waarom een schaamlipcorrectie?

Wanneer je het formaat, de vorm of de symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot jouw lichaam vindt kan dat storen. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, sporten, fietsen of vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook belemmeren in je gevoel van vrijheid; bijvoorbeeld bij het dragen van een bikini, bij strakke kleding of tijdens seks. Met een schaamlipverkleining kunnen wij deze problemen meestal verhelpen.

Hoeveel kost een schaamlipcorrectie?

De meest uitgevoerde behandeling, een verkleining van de binnenste schaamlippen, kost bij ons € 1.595,-. Dat is inclusief alles: consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en zo nodig ook een nabehandeling. Een compleet overzicht van de prijzen van schaamlipcorrecties en al onze overige behandelingen vind je op onze prijslijst.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.

Kan ik voor-en-na foto’s zien?

Voor-en-na foto’s kunnen je een uitstekende indicatie geven van het te verwachten resultaat. Tijdens je consult legt de arts aan de hand van een grotere selectie foto’s uit welk resultaat in jouw geval mogelijk is.

Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?

Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar. De schaamlippen vormen dan een natuurlijker geheel met je lichaam. Meer informatie over het herstel van een schaamlipcorrectie en wat je wanneer wel-en-niet mag doen vind je op deze pagina.

Overweeg jij een schaamlipcorrectie? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom overweeg je een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam