Buitenste schaamlippen correctie

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

Correctie van de buitenste schaamlippen, labia majora

De grote schaamlippen (labia majora) zijn de behaarde huidplooien die de opening van de vagina en de kleine schaamlippen (labia minora) beschermen. De vorm van de grote schaamlippen is bij iedere vrouw anders. De grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel. Ook kan het zijn ontstaan na gewichtsverlies. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport – en zwemkleding. Na bevallingen en met het ouder worden, kan de huid van de grote schaamlippen vaak wat slapper, rimpeliger en donkerder worden. Sommige vrouwen vinden dat ontsierend of hebben daar last van.

Joke Haartsen schaamlipcorrectie

Dr. Joke Haartsen, cosmetisch gynaecoloog

Mujde Ozer sexuoloog en plastisch chirurg schaamlipverkleining

Dr. Mujde Ozer, plastisch chirurg

Consult schaamlip chirurgie

Het consult is het belangrijkste onderdeel van het zorgtraject. Tijdens het (gratis) consult wordt besproken wat je klacht is en wat je verwachting is. Onze cosmetisch gynaecologen en plastisch chirurgen nemen de tijd voor u. De mogelijke ingreep wordt in al haar facetten met u doorgenomen. Bevindt overtollige huid zich op de binnenste schaamlippen? Of de buitenste schaamlippen? Is er een huidsurplus bij de clitoriscapuchon? Hoe verhoudt zich dat tot elkaar na de ingreep? Bij V-Klinieken heb je ruim de tijd met de medisch specialist (dus niet met een consulente). Tijdens het consult worden eventueel voor jou representatieve voor/na foto’s met je besproken.

Operatief corrigeren van de buitenste schaamlippen

Als er overtollige huid is kan dat gecorrigeerd worden met een labia majora correctie. Het overtollige weefsel wordt dan verwijderd. Dit kan met plaatselijke verdoving of onder narcose. Vooraf bepaald de cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg in overleg met u hoeveel weefsel er wordt verwijderd. De huid wordt met oplosbare hechtingen gesloten. De operatietechniek en het sluiten (onder andere het hechten) bepaald het cosmetisch resultaat. De schaamlipcorrectie duurt gemiddeld één uur.

De eerste paar weken na de operatie is het niet verstandig om te fietsen, vrijen of sporten. De schaamlippen zwellen vlak na de operatie op. Het is daarom belangrijk om de eerste paar dagen goed te koelen. Het litteken over de grote schaamlippen zal uiteindelijk vrijwel volledig verdwijnen.

Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie? Onze medische specialisten nemen ruim de tijd voor een consult. Je kunt eventueel kiezen voor een vrouwelijke arts. Bekijk hier wanneer onze cosmetisch gynaecologen en plastisch chirurgen spreekuur houden:

Maak een afspraak

Lees verder:
Waarom overweegt u een labiacorrectie?
Is een schaamlipcorrectie verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam