Buitenste schaamlippen correctie

Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 82 reviews

Buitenste schaamlippen / labia majora correctie

De buitenste schaamlippen (andere benamingen: grote schaamlippen en labia majora) zijn de behaarde huidplooien die de opening van de vagina en de binnenste schaamlippen (andere benamingen: kleine schaamlippen en labia minora) beschermen. De vorm van de grote schaamlippen is bij iedere vrouw anders. De grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel. Ook kan het overschot zijn ontstaan na gewichtsverlies. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport – en zwemkleding. Na een bevalling en met het ouder worden, kan de huid van de grote schaamlippen vaak wat slapper, rimpeliger en donkerder worden. Sommige vrouwen vinden dat ontsierend of hebben daar last van.

Consult schaamlip chirurgie

Het consult is het belangrijkste onderdeel van het zorgtraject. Tijdens het (gratis) consult wordt besproken wat je klacht is en wat je verwachting is. Onze cosmetisch gynaecologen en plastisch chirurgen nemen de tijd voor je. De mogelijke ingreep wordt in al haar facetten doorgenomen. Bevindt overtollige huid zich op de binnenste schaamlippen? Of de buitenste schaamlippen? Is er een huidsurplus bij de clitoriscapuchon? Hoe verhoudt zich dat tot elkaar na de ingreep? Bij V-Klinieken heb je ruim de tijd met de medisch specialist (dus niet met een consulente). Tijdens het consult worden voor jou representatieve voor en na foto’s met je besproken.

Consultkamer ooglidcorrectie

Consultkamer

Operatief corrigeren van de buitenste schaamlippen

Als er overtollige huid is kan dat gecorrigeerd worden met een buitenste schaamlippen / labia majora correctie. Het overtollige weefsel wordt dan verwijderd. Dit kan onder plaatselijke verdoving. Vooraf bepaalt de cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg in gezamenlijk overleg hoeveel weefsel er wordt verwijderd. De huid wordt met oplosbare hechtingen gesloten. De operatietechniek en het sluiten (onder andere het hechten) bepaalt het cosmetisch resultaat. De schaamlipcorrectie duurt gemiddeld één uur.

De eerste paar weken na de operatie is het niet verstandig om te fietsen, vrijen of sporten. De schaamlippen zwellen vlak na de operatie op. Het is daarom belangrijk om de eerste paar dagen goed te koelen. Het litteken over de grote schaamlippen zal uiteindelijk vrijwel volledig verdwijnen. Het gevoel in de schaamlippen komt wel weer terug.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Maak een afspraak

Lees verder:
Waarom overweegt u een labiacorrectie?
Is een schaamlipcorrectie verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam