De buitenste schaamlippen (andere benamingen: grote schaamlippen en labia majora) zijn de behaarde huidplooien die de opening van de vagina en de binnenste schaamlippen (andere benamingen: kleine schaamlippen en labia minora) beschermen. De vorm van de grote schaamlippen is bij iedere vrouw anders. De grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel. Ook kan het overschot zijn ontstaan na gewichtsverlies. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport – en zwemkleding. Na een bevalling en met het ouder worden, kan de huid van de grote schaamlippen vaak wat slapper, rimpeliger en donkerder worden. Een schaamlipcorrectie kan dit verhelpen.
Consult schaamlip chirurgie
Tijdens het gratis consult wordt besproken wat je klachten zijn en wat je verwachting is. Onze consulente en arts neemt de tijd voor je. De mogelijke ingreep wordt in al haar facetten doorgenomen. Bevindt de overtollige huid zich op de binnenste schaamlippen? Of de buitenste schaamlippen? Is er een huidsurplus bij de clitoriscapuchon? Hoe verhoudt zich dat tot elkaar na de ingreep? Tijdens het consult worden voor jou representatieve voor en na foto’s met je besproken.
Waarom een schaamlipcorrectie?
Wanneer je het formaat, de vorm of de symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot jouw lichaam vindt kan dat storen. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, sporten, fietsen of vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook belemmeren in je gevoel van vrijheid; bijvoorbeeld bij het dragen van een bikini, bij strakke kleding of tijdens sex. Met een schaamlipverkleining kunnen wij deze problemen meestal verhelpen.
Wat voor soort schaamlipcorrecties zijn er?
De meest voorkomende ingreep is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden. Een andere behandeling is een perineumcorrectie.
Hoeveel kost een correctie van de buitenste schaamlippen?
Een correctie van de buitenste schaamlippen kost bij ons €2.735,-. Dat is inclusief alles: consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en zo nodig ook een nabehandeling. Een compleet overzicht van de prijzen van schaamlipcorrecties en al onze overige behandelingen vind je op onze prijslijst.
Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?
Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.
Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?
Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar. De schaamlippen vormen dan een natuurlijker geheel met je lichaam. Meer informatie over het herstel van een schaamlipcorrectie en wat je wanneer wel-en-niet mag doen vind je op deze pagina.
Overweeg jij een schaamlipcorrectie? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!
Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom overweeg je een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam