Clitoriscapuchon correctie

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Clitoriscapuchon correctie

Naast de grote schaamlippen en kleine schaamlippen, bestaat de vulva ook uit een clitoriscapuchon (ook wel genoemd: clitoriskap, clitorishoed, clitorishuid, en in het Engels clitorishood). Wanneer zich daar overtollige huid bevind, kun je daar last van hebben.

Bij vergrote kleine schaamlippen is er vaak ook vaak overtollige huid van de clitoriscapuchon. Om een fraaie balans te houden tussen de kleine schaamlippen en de clitoriskap wordt in dergelijke gevallen een correctie van de kleine schaamlippen gecombineerd met een correctie van de clitoriscapuchon.

SchaamlipverkleiningWat is een clitorishuidcorrectie?

Wanneer het formaat, de vorm of symmetrie van je clitoriskap niet in verhouding tot je lichaam of tot je kleine schaamlippen is, kan dat storen. Het kan fysiek storen, bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Maar kan je ook belemmeren in je vrijheid, bijvoorbeeld bij het dragen van badkleding in het zwembad of op het strand, tijdens sporten waarbij strakke kleding gedragen wordt, of tijdens intiem contact. Bij V-Klinieken werken medisch specialisten die opgeleid zijn voor fijne chirurgie.

Over het algemeen is een clitoriskapcorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose gaat. Voor de ingreep wordt het gebied verdoofd, van de behandeling zelf voel je niets meer. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het gevoelig zijn. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze gevoeligheid goed te onderdrukken.

V-Klinieken:
Gespecialiseerde kliniek
Team van ervaren artsen
Gratis consult
Laag complicatie percentage
Unieke hechttechniek
Mooie waarderingen van onze cliënten

Wij raden aan voorzichtig te zijn met het behandelde gebied, zo mag er bijvoorbeeld tijdelijk geen druk op komen te staan. Het dragen van strakke broeken, fietsen en/of andere sporten en seksueel contact wordt tijdelijk afgeraden. Na de ingreep worden de afspraken gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole bij de arts.

Consult bij V-Klinieken

Voordat de behandeling kan worden uitgevoerd kom je op consult bij één van onze medisch specialisten. Tijdens dit gesprek kun je aangeven waar je last van hebt. Er is voldoende tijd om aan te geven wat je wil en je vragen te stellen.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Afspraak maken

Lees verder
Schaamlipcorrectie informatie
Ervaring van patienten bij V-Klinieken
Schaamlip verkleining nabij Den Haag?