feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 158 reviews

Clitoriscapuchon correctie

Naast de grote schaamlippen en kleine schaamlippen, bestaat de vulva ook uit een clitoriscapuchon (ook wel genoemd: clitoriskap, clitorishoed, clitorishuid, en in het Engels clitorishood). Wanneer zich daar overtollige huid bevind, kun je daar last van hebben.

Bij vergrote kleine schaamlippen is er vaak ook vaak overtollige huid van de clitoriscapuchon. Om een fraaie balans te houden tussen de kleine schaamlippen en de clitoriskap wordt in dergelijke gevallen een correctie van de kleine schaamlippen gecombineerd met een correctie van de clitoriscapuchon.

Wanneer het formaat, de vorm of symmetrie van je clitoriskap niet in verhouding tot je lichaam of tot je kleine schaamlippen is, kan dat storen. Het kan fysiek storen, bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Maar kan je ook belemmeren in je vrijheid, bijvoorbeeld bij het dragen van badkleding in het zwembad of op het strand, tijdens sporten waarbij strakke kleding gedragen wordt, of tijdens intiem contact.

wachtruimte v-klinieken LeidenOver het algemeen is een clitoriskapcorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose gaat. Voor de ingreep wordt het gebied verdoofd, van de behandeling zelf voel je daardoor niets. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het wel een aantal dagen pijnlijk aanvoelen. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze pijn redelijk goed te onderdrukken.

Overweeg jij een clitoriscapuchoncorrectie? Of wil je weten wat de andere mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder
Schaamlipcorrectie informatie
Ervaring van patienten bij V-Klinieken
Schaamlipverkleining nabij Den Haag?