feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 155 reviews

Grote schaamlippen

Wanneer de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, kan er in bepaalde situaties pijn of ongemak ontstaan. Bij dagelijkse activiteiten als fietsen, het dragen van een strakke broek of bij sporten als paardrijden, maar ook bij het vrijen komt het ongemak geregeld voor. V-Klinieken is een gespecialiseerde vrouwenkliniek, waar uitsluitend schaamlipcorrecties en de behandeling van ingetrokken tepels worden uitgevoerd. Alle ingrepen worden door onze ervaren plastisch chirurgen uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

schaamlip verkleining

Last van grote schaamlippen?

De binnenste schaamlippen (labia minora) zijn bij veel vrouwen groter dan de buitenste schaamlippen (labia majora). Als de binnenste schaamlippen te ver uitsteken, kunnen er pijnklachten optreden. Te grote schaamlippen kunnen al in de puberteit zijn ontwikkeld of zijn ontstaan na de zwangerschap. Ze kunnen letterlijk in de weg zitten. Ook kan sprake zijn van een gevoel van schaamte. Schaamte om te douchen bij de sportschool, bij het dragen van een strakke kleding of om (met het licht aan) te vrijen.

Een Labia minora correctie

In overleg met de plastisch chirurg/cosmetisch gynaecoloog wordt bepaald hoeveel huid er wordt weggehaald bij een labiacorrectie. De kleine schaamlippen vallen na de labiacorrectie in staande positie normaliter binnen de buitenste schaamlippen.

De behandeling aan de binnenste schaamlippen vindt poliklinisch plaats en neemt ongeveer een uur in beslag. Je mag na de ingreep direct weer naar huis. Het kan zijn dat je schaamlippen in de eerste paar dagen na de chirurgische behandeling wat gezwollen en pijnlijk zijn. Er kan door de labiacorrectie ook wat bloedverlies optreden. Wij raden aan de eerste dagen zeer geregeld te koelen met een koud kompres. Na 6-8 weken is de eindcontrole met de plastisch chirurg. De binnenste schaamlippen behouden door de huidstructuur meestal een enigszins onregelmatig uiterlijk, dit veranderd dus niet echt ten opzichte van voor een ingreep. Er zijn geen zichtbare littekens. De schaamlippen behouden na de ingreep hun natuurlijke gevoeligheid.

Grote schaamlippen verhelpen?

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie
Voorbereiding op de labiacorrectie
Prijs schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie ervaringen
Lange schaamlippen

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden nabij snelweg A4 en in Naarden nabij snelwegen A1 en A6. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft en Den Haag zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.