Grote schaamlippen

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Grote schaamlippen

Wanneer de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, kan er in bepaalde situaties pijn of ongemak ontstaan. Bij dagelijkse activiteiten als fietsen, het dragen van een strakke broek of bij sporten als paardrijden, maar ook bij het vrijen komt het ongemak geregeld voor. V-Klinieken is een gespecialiseerde vrouwenkliniek, waar uitsluitend schaamlipcorrecties worden uitgevoerd.  Het team richt zich uitsluitend op de voorlichting, behandelingen en nazorg van schaamlipchirurgie. Alle ingrepen worden door onze ervaren plastisch chirurgen uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de poliklinische ingreep zijn de te grote schaamlippen meer in verhouding met de buitenste schaamlippen, waarmee de oorzaak van de klachten wordt weggehaald.

Schaamlipverkleining

Grote binnenste schaamlippen

De binnenste schaamlippen (labia minora) zijn bij veel vrouwen groter dan de buitenste schaamlippen (labia majora). Als de binnenste schaamlippen te ver uitsteken, kunnen er pijnklachten optreden. Te grote schaamlippen kunnen al in de puberteit zijn ontwikkeld of zijn ontstaan na de zwangerschap. Ze kunnen letterlijk in de weg zitten. Ook kan sprake zijn van een gevoel van schaamte. Schaamte om te douchen bij de sportschool, bij het dragen van een strakke kleding, of om te vrijen. Onze plastisch chirurgen opereren niet iedereen. Er moet duidelijk sprake zijn van een probleem. In overleg met de plastisch chirurg/cosmetisch gynaecoloog wordt bepaald hoeveel huid er wordt weggehaald, waarna de wond zorgvuldig wordt gesloten. De kleine schaamlippen vallen na de labiacorrectie in staande positie normaliter binnen de buitenste schaamlippen.

Labia minora correctie

De behandeling aan de binnenste schaamlippen vindt poliklinisch plaats en neemt ongeveer een uur in beslag. Je mag na de ingreep direct weer naar huis. Het kan zijn dat je schaamlippen in de eerste paar dagen na de chirurgische behandeling wat gezwollen en pijnlijk zijn. Er kan door de labiacorrectie ook wat bloedverlies optreden. Wij raden aan de eerste dagen zeer geregeld te koelen met een koud kompres. Na 6-8 weken is de eindcontrole met de plastisch chirurg. De binnenste schaamlippen behouden door de huidstructuur meestal een enigszins onregelmatig uiterlijk, dit veranderd dus niet echt ten opzichte van voor een ingreep. Er zijn geen direct zichtbare littekens. De schaamlippen behouden na de ingreep meestal hun natuurlijke gevoeligheid.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Beschikbare spreekuren

Lees verder
Voorbereiding op de labiacorrectie
Prijs schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie ervaringen
Lange schaamlippen

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Amsterdam zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.