Hechttechniek schaamlipchirurgie

Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 82 reviews

Hechttechniek schaamlipchirurgie

Wij krijgen steeds vaker de vraag: ‘Maakt het uit wie een schaamlipcorrectie uitvoert?’

U zult verwachten dat ons antwoord dan is: ‘Ja, dat maakt heel veel uit.’ En dat klopt ook, wij leggen graag uit waarom.

Alhoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingreep goed wordt uitgevoerd. Uiteindelijk moet je je er zowel fysiek als emotioneel beter door voelen. Een slecht uitgevoerde ingreep kan de onzekerheid en frustraties die vrouwen voelden voor de ingreep alleen maar versterken.

Drs. Joke Haartsen

Elke arts kan gewoon een stukje huid verwijderen. De kunst zit hem erin dat er een goede balans is tussen de kleine schaamlippen, de clitoriscapuchon (het velletje over de clitoris) en de grote schaamlippen. Natuurlijk moeten de littekens uiteindelijk onzichtbaar zijn. Bij een optimaal resultaat is alles zo mooi in balans en littekenvrij dat niemand kan zien dat je ooit geopereerd bent. En dat is een kunst!!

Naast een slecht uitgevoerde ingreep komt ook een slecht ‘gecommuniceerd plan’ vaak voor. Is de voorlichting compleet geweest? Zijn alle vragen besproken? Zijn alle opties besproken? Heb je samen met je plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog gesproken over de te verwachten uitkomst? Over de optie van een clitorishood correctie? Wanneer er een goede afspraak is over de ingreep en het te verwachten resultaat, dan gaat het vaak goed. Niet alleen bij ons, maar ook elders. Voor het maken van een goede afspraak is primair de cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg verantwoordelijk. Maar nu u weet wat er besproken kan worden, helpt dit u wellicht.

Onze medisch specialisten volgen veel na- en bijscholing over hun vakgebied. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de hechttechniek in onze kliniek enige tijd geleden is aangepast. Met een zeer dunne, oplosbare hechting wordt de wond onderhuids gesloten in 2 lagen. Deze techniek zorgt voor minder risico’s, minder ongemak van de hechting en een fraaier resultaat. Uw arts zal u daarover bijpraten tijdens een vrijblijvend consult.

In onze kliniek komen de laatste tijd steeds meer patiënten voor een second opinion. Dat doen wij graag, maar het is beter om goed voorbereid voor de juiste kliniek en dokter te kiezen. Wanneer iedereen dat doet, dan is een second opinion na de ingreep niet nodig. Zorg daarom dat je kiest voor een dokter waarmee je alles hebt besproken.

Daarvoor ben je bij één van onze plastisch chirurgen of cosmetisch gynaecologen aan het juiste adres. U bent welkom voor een vrijblijvend eerste consult met één van onze medisch specialisten:

Maak een afspraak

Lees verder
Prijslijst V-Klinieken
Schaamlipverkleining
Informatie over Drs. Joke Haartsen