Veel gestelde vragen / FAQ

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Wat zijn de meest gestelde vragen voor een schaamlipcorrectie?

 

Waarom zou ik voor V-Klinieken kiezen voor een schaamlipcorrectie?

Onze kliniek richt zich alleen op schaamlipcorrecties. Het is een ingreep waarvoor ervaring vereist is. Onze medisch specialisten zijn BIG en NVPC geregistreerd en hebben minimaal 10 jaar ervaring met deze ingreep. Bij V-Klinieken werken uitsluitend plastisch chirurgen en gynaecologen die lid zijn van de Nederlandse beroepsvereniging. Veel vrouwen twijfelen jaren voordat een plastisch chirurg wordt geconsulteerd. Het is belangrijk om te weten dat je in vertrouwde handen bent.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

In het basispakket wordt een schaamlipcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of na trauma. In het aanvullende pakket is soms wel een vergoeding opgenomen voor een schaamlipcorrectie. De eisen zijn daarvoor erg streng, en is in 2016 nog slechts bij een enkele verzekeraar. U kunt daarnaar vragen bij het intakegesprek.

Hoe lang blijft het resultaat van de schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is in principe een eenmalige ingreep.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een labiaplastiek na een dag of 5 weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort baan dat u heeft. Een rustige kantoorbaan kan uiteraard sneller dan een lichamelijk zware en intensieve baan. U mag daarna ook wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Wanneer mag ik weer sporten na een schaamlipcorrectie?

Afhankelijk van de soort en intensiteit van de sport raden we aan 2-4 weken te wachten met sporten.

U kunt online een afspraak maken. Bekijk hiervoor de

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Schaamlipcorrectie informatie
Wordt de ingreep vergoed door de zorgverzekering?
Ervaringen van clienten
Schaamlipcorrectie prijs