Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 137 reviews

Veel gestelde vragen / FAQ

Wij begrijpen dat je graag goed geïnformeerd bent vóór een eventuele behandeling. Daarom zetten we hier de meest gestelde vragen over schaamlipcorrecties op een rijtje. Lees het rustig door en neem contact met ons op wanneer je nog andere vragen hebt. Uiteraard kun je al jouw vragen ook stellen tijdens het consult!

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil!

Wachtkamer kliniek Leiden

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

In het basispakket wordt een schaamlipcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of na een ongeluk. In het aanvullende pakket is soms wel een vergoeding opgenomen voor een schaamlipcorrectie. De eisen zijn daarvoor erg streng. Je kunt hier naar vragen bij het intakegesprek.

Hoe lang blijft het resultaat van de schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is in principe een eenmalige ingreep, het resultaat blijft de rest van je leven.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een dag of 5 weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort baan dat je hebt. Een rustige kantoorbaan kan uiteraard sneller dan een lichamelijk zware en intensieve baan. Je mag daarna ook wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat jij je sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Vrouw in wachtkamer

Wanneer mag ik weer sporten na een schaamlipcorrectie?

Afhankelijk van de soort en intensiteit van de sport raden we aan om 2-6 weken te wachten met sporten. Het maakt veel uit welke sporten je beoefent; tennissen kan bijvoorbeeld eerder dan wielrennen. Het is belangrijk het behandelde gebied zeker 4-6 weken te beschermen tegen activiteiten zoals fietsen en paardrijden.

Wanneer mag ik weer seks hebben na een schaamlipcorrectie?

Ongeveer 6 weken na de ingreep is het weer mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Tot die tijd raden wij dit af.

Kan de operatie plaatsvinden als ik ongesteld ben?

Zeker! Het is volkomen veilig om door te gaan met een schaamlipcorrectie als u ongesteld bent. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor jou ongemakkelijk voelt, maar het is absoluut niet nodig de behandeling hiervoor uit te stellen. Wel vragen wij je maandverband te dragen tijdens de herstelperiode en geen tampon te gebruiken.

Mag ik een tampon gebruiken na een schaamlipcorrectie?

Tampons kunnen voorzichtig geplaatst worden vanaf 4 weken na de behandeling. Het is belangrijk het jonge wondgebied schoon te houden dus zorg ervoor dat je de tampons regelmatig wisselt.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom overweeg je een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam