Labiacorrectie

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Labiacorrectie

Te grote schaamlippen kunnen hinderlijk zijn. Fysiek bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Mentaal wanneer je het formaat, de vorm of symmetrie niet in verhouding tot je lichaam vindt. Met een kleine operatieve ingreep (labiacorrectie) kan dit probleem verholpen worden.

Plastisch chirurg

Bij een labiacorrectie wordt overtollig weefsel weggehaald. Een vrouw heeft grote schaamlippen (labia majora) en kleine schaamlippen (labia minora). Bij 60% van de vrouwen zijn na de pubertijd de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. Als de kleine schaamlippen een aantal centimeters buiten de grote schaamlippen uitsteken, dan is er sprake van een anatomische variatie. Dat kan gaan om twee centimeter tot soms wel zes centimeter. Hierdoor hebben de vrouwen vaak last, lichamelijk en geestelijk. Het kan vervelend of pijnlijk zijn bijvoorbeeld bij sport. De overtollig schaamlipweefsel kan ook schaamte veroorzaken.

De anatomische variatie maakt ook dat het voor vrouwen onderling onduidelijk is wat de norm is. Dit voedt de onzekerheid. Het is belangrijk dat iedereen zich content voelt met haar vagina. Er is namelijk geen norm. Iedere schaamlip is anders, symmetrie komt zelden tot nooit voor.

Tijdens het eerste consult kan de plastisch chirurg bepalen of de schaamlipcorrectie bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden. Tijdens dit bezoek kan de chirurg u foto’s van voor en na de schaamlipcorrectie laten zien.

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren medisch specialisten
Professionele diagnose
Veilige omgeving
Moderne privékliniek in Leiden

Lees verder:
Waarom overweegt u een labiacorrectie?
Is een schaamlipcorrectie verzekerde zorg?
Wat zijn de kosten van een schaamlipcorrectie?
Wat zijn de schaamlipcorrectie ervaringen bij V-Klinieken?

U kunt online een afspraak maken. Bekijk hiervoor de

Beschikbare spreekuren

 

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Amsterdam zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.