Lange schaamlippen

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Lange schaamlippen

Correctie van hangende of lange schaamlippen

Bij de meeste vrouwen steken de binnenste schaamlippen uit. Veel vrouwen hebben last van grote schaamlippen, die voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen. De schaamlippen kunnen tijdens de pubertijd te lang zijn gegroeid, soms komt het ook voor dat het later is ontstaan. Bij frequent wielrennen, paardrijden of na zwangerschap bijvoorbeeld. De pijn ontstaat meestal bij het sporten en fietsen, irritatie bij het dragen van strakke en nauwsluitende kleding en overgevoeligheid en pijn tijdens het vrijen. Lange schaamlippen kunnen daarnaast gevoelens van schaamte oproepen. V-Klinieken kan je helpen met een correctie van de schaamlippen. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen oftewel labia minora kleiner gemaakt.

Plastisch chirurg ooglift

Het corrigeren van hangende schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige ingreep die veelvuldig wordt uitgevoerd bij V-Klinieken. De plastisch chirurg brengt de binnenste, te grote schaamlippen weer in verhouding met de buitenste schaamlippen. De huidreductie bij de vagina duurt gemiddeld één uur en vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Over het algemeen wordt het uithangende deel verwijderd, zodat weer een natuurlijk en symmetrisch geheel ontstaat. Bij V-Klinieken wordt het consult en de ingreep altijd door een ervaren en NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) erkende plastisch chirurg gedaan.

Een schaamlipcorrectie door een ervaren plastisch chirurg

Een correctie van de binnenste schaamlippen vindt poliklinisch en onder lokale verdoving plaats. Je mag dus na de behandeling direct naar huis. De eerste paar weken na de operatie is het verstandig om NIET te fietsen, vrijen of sporten. De schaamlippen zwellen vlak na de operatie op. Het is daarom belangrijk om de eerste paar dagen goed te koelen. Het litteken over de schaamlippen zal uiteindelijk vrijwel volledig verdwijnen en het gevoel in de schaamlippen komt weer terug.

Ooglift Utrecht

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Wat kan ik doen ter voorbereiding op een schaamlipcorrectie?
Hoe is de nazorg geregeld?

 

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Amsterdam zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.