Lange schaamlippen

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 62 reviews

Lange schaamlippen

Correctie van hangende of lange schaamlippen

Bij de meeste vrouwen steken de binnenste schaamlippen uit. Veel vrouwen hebben last van te grote schaamlippen, die voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen. De schaamlippen kunnen tijdens de pubertijd te lang zijn gegroeid, soms komt het ook voor dat het later is ontstaan. Bij frequent wielrennen, paardrijden of na zwangerschap bijvoorbeeld. De pijn ontstaat meestal bij het sporten en fietsen, irritatie bij het dragen van strakke en nauwsluitende kleding en overgevoeligheid en pijn tijdens het vrijen. Lange schaamlippen kunnen daarnaast gevoelens van schaamte oproepen. V-Klinieken kan u helpen met een correctie van de schaamlippen. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen oftewel labia minora kleiner gemaakt.

Het corrigeren van hangende schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige ingreep die veelvuldig wordt uitgevoerd bij V-Klinieken. De plastisch chirurg brengt de binnenste, te grote schaamlippen weer in verhouding met de buitenste schaamlippen. De huidreductie bij de vagina duurt gemiddeld één uur en vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Over het algemeen wordt het uithangende deel verwijderd, zodat weer een natuurlijk en symmetrisch geheel ontstaat. Bij V-Klinieken wordt het consult en de ingreep altijd door een ervaren en NVPC erkende plastisch chirurg gedaan.

Rose Rhemrev-Pieters Duco van den Broecke, lange schaamlippen

Onze plastisch chirurgen Rose Rhemrev-Pieters en Duco van den Broecke

Een schaamlipcorrectie door een ervaren plastisch chirurg

Een correctie van te grote binnenste schaamlippen vindt poliklinisch plaats. U mag dus na de behandeling direct naar huis. Het kan voorkomen dat uw schaamlippen na de operatie wat gezwollen en pijnlijk zijn en er licht bloedverlies optreedt. Een pijnstiller (paracetamol) en koud kompres geven verlichting. Na ongeveer 1 tot 2 weken kunt u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Er kan een litteken achterblijven na de operatieve correctie van de te lange schaamlippen die over het algemeen nauwelijks zichtbaar is. De gevoeligheid van de schaamlippen blijft intact. Het komt zelden voor dat de schaamlippen na een behandeling overgevoelig blijven. De kans op complicaties is zeer gering.

Wij raden aan altijd voor een kliniek te kiezen met een NVPC erkende plastisch chirurg.

Overweegt u al lange tijd een correctie van uw te grote schaamlippen? U kunt online een vrijblijvend consult boeken.

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Wat kan ik doen ter voorbereiding op een schaamlipcorrectie?
Hoe is de nazorg geregeld?

 

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Amsterdam zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.