Litteken na bevalling

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Littekencorrectie, bijvoorbeeld na inscheuren of inknippen

ingescheurd na bevalling, litteken na bevalling

Litteken vagina

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden. Een litteken kun je laten corrigeren.

Het doel is het litteken zo te corrigeren dat eventuele klachten worden verholpen en dat er esthetisch een fraai resultaat ontstaat. Het litteken kan vaak kleiner of mooier gemaakt worden. Het litteken volledig verwijderen kan meestal niet, maar bijvoorbeeld verfraaien en verplaatsen naar een rimpeltje of plooi van de huid kan wel.

Over het algemeen is een littekencorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose gaat. Voor de ingreep wordt het gebied rondom het litteken verdoofd, van de behandeling zelf voel je niets meer. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het litteken gevoelig zijn. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze gevoeligheid goed te onderdrukken.

Wij raden aan voorzichtig te zijn met het litteken. Afhankelijk van de exacte locatie wordt het dragen van strakke broeken, wielrennen en bijvoorbeeld seksueel contact tijdelijk afgeraden. Na de ingreep worden de afspraken gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole bij de dokter.

Consult littekencorrectie na inscheuren

Voordat de behandeling kan worden uitgevoerd, kom je op consult bij één van onze medisch specialisten. Tijdens dit gesprek kun je aangeven waar je last van hebt. Er is voldoende tijd om aan te geven wat je graag wilt en om je vragen te stellen.

Het is belangrijk om te weten dat een litteken pas gecorrigeerd kan worden wanneer het oorspronkelijke litteken helemaal genezen is.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Afspraak maken

Lees verder
V-Klinieken is 100% gespecialiseerd in labiachirurgie
Uw dokter
Prijslijst V-Klinieken