feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 155 reviews

Littekencorrectie na bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden. Dit kunnen wij voor je herstellen.

bloemen wachtruimte Leiden

Helpt een littekencorrectie na bevalling?

Het doel is dit litteken zo te corrigeren dat klachten worden verholpen en dat er esthetisch een fraai resultaat ontstaat. Het litteken kan vaak kleiner of mooier gemaakt worden. Het litteken volledig verwijderen kan helaas meestal niet, maar bijvoorbeeld verfraaien en/of verplaatsen naar een rimpeltje of plooi van de huid kan wel.

Over het algemeen is een littekencorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose hoeft. Voor de ingreep wordt het gebied rondom het litteken verdoofd, van de behandeling zelf voel je niets meer. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het litteken gevoelig zijn. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze gevoeligheid goed te onderdrukken.

Wij raden aan voorzichtig te zijn met het litteken. Afhankelijk van de exacte locatie wordt het dragen van strakke broeken, wielrennen en bijvoorbeeld seksueel contact tijdelijk afgeraden. Na de ingreep worden de afspraken gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole.

Belangrijk: een litteken kan pas gecorrigeerd worden nadat het oorspronkelijke litteken helemaal genezen is.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder
V-Klinieken is een volledig op vrouwen gerichte kliniek
Onze ervaren specislisten stellen zich graag aan u voor
Prijslijst V-Klinieken