Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

Litteken correctie na bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden.

Wat is het?

litteken correctie na bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden. Dit kunnen wij voor je herstellen.

Helpt een littekencorrectie na bevalling?

Het doel is dit litteken zo te corrigeren dat klachten worden verholpen en dat er esthetisch een fraai resultaat ontstaat. Het litteken kan vaak kleiner of mooier gemaakt worden. Het litteken volledig verwijderen kan helaas meestal niet, maar bijvoorbeeld verfraaien en/of verplaatsen naar een rimpeltje of plooi van de huid kan wel.

Over het algemeen is een littekencorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose hoeft. Voor de ingreep wordt het gebied rondom het litteken verdoofd, van de behandeling zelf voel je niets meer. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het litteken gevoelig zijn. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze gevoeligheid goed te onderdrukken.

Wij raden aan voorzichtig te zijn met het litteken. Afhankelijk van de exacte locatie wordt het dragen van strakke broeken, wielrennen en bijvoorbeeld seksueel contact tijdelijk afgeraden. Na de ingreep worden de afspraken gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole.

Belangrijk: een litteken kan pas gecorrigeerd worden nadat het oorspronkelijke litteken helemaal genezen is.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult.



Consult littekencorrectie

 

Behandeling

Hoe verloopt een ingreep?

Bij binnenkomst meld je je aan bij de receptie van de kliniek. Het kan zijn dat de arts vooraf medicatie voorgeschreven heeft. Dit heb je al opgehaald bij de apotheek en meegenomen naar de kliniek. In de kliniek neem je de medicatie in (indien voorgeschreven door de arts) en krijg je verdovende crème met instructies. Neem gerust plaats met een kopje koffie of thee, en geef de crème ongeveer drie kwartier de tijd om in te trekken, daarom vragen we je eerder te komen dan je geplande ingreep.

De assistent zal je vervolgens uit de wachtkamer halen en naar de behandelkamer begeleiden. Daar kun je je ontdoen van je onderkleding. In de behandelkamer staat het team voor je klaar. Na een kort gesprek over de ingreep, waarbij je vragen kunt stellen, kun je plaatsnemen in de stoel. Er wordt een foto gemaakt voordat de ingreep begint.

Je wordt steriel afgedekt en krijgt een paar prikjes om het gebied plaatselijk te verdoven. Na de ingreep ga je naar een andere kamer waar je nog een half uur blijft liggen voor observatie. Als alles goed gaat, mag je lekker naar huis.

Voor en na

FAQ

Hoe kan ik jullie bereiken na een behandeling?

Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kun je ons bereiken op: 088 – 0042 702 Buiten kantooruren bel je voor spoedgevallen het noodnummer dat wij je na de behandeling meegegeven hebben. De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien je onze voicemail krijgt, graag inspreken wie je bent en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en wij bellen zsm terug.

Hoe lang na de ingreep mag ik niet autorijden?

Wij adviseren om de eerste week na de ingreep geen auto te rijden.

Kan de wond na 8 weken nog open gaan?

Nee, na 8 weken kan de wond niet alsnog open gaan.

Kan ik mijn kind tillen na de ingreep?

Wij adviseren je om zo min mogelijk te tillen. Mocht je in een situatie komen dat je toch moet tillen, til dan vanuit de knieën.

Medicatiegebruik, moet ik mij daaraan houden?

Wij adviseren je wel om de eerste dagen het advies te volgen betreft medicatie. In je tasje die je meekrijgt zit een medicatie overzicht. Je kunt de eerste dagen na de behandeling elke 4-6 uur twee Paracetamol (500mg) tabletten gebruiken. Je krijgt van ons op de dag van de operatie een recept voor extra pijnstilling (Tramadol). Dit recept kun je bij jouw eigen apotheek afgeven en ophalen. Als je Paracetamol onvoldoende pijnstilling geeft kun je daarbij ook 1 tablet Tramadol innemen. De dag na de ingreep kan de Tramadol vervangen worden voor Ibuprofen.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Waarom is dit geen verzekerde zorg?

Helaas is een vaginaverstrakking nooit verzekerde zorg. Hoe onbegrijpelijk dit soms ook is.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlipcorrecties en vaginaverstrakkingen. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil.

Wanneer mag ik de ingreep na de bevalling doen?

Wij adviseren om de eerste menstruatie af te wachten, en je mag geen borstvoeding meer geven.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl