Perineum huid

Onze artsen ontvangen een 9.3 uit 72 reviews

Perineum huid

Het perineum is het deel van het ruitvormige gebied tussen de vagina, de twee zitbeenderen en de anus. Medici verdelen het perineum in een urogenitale driehoek en een anale driehoek. Het perineum bestaat hoofdzakelijk uit spieren en huid. Een perineumhuidcorrectie kan nodig zijn door een teveel aan huid of om uitgerekte huid, bijvoorbeeld na een bevalling. Ook kun je je storen aan te sterk gepigmenteerde perineumhuid.

Lange schaamlipWat is een perineumhuidcorrectie?

Wanneer het formaat van de huid van het perineum niet in verhouding tot je lichaam is, kan dat storen. Het kan fysiek storen, bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Maar kan je ook belemmeren in je vrijheid, bijvoorbeeld tijdens intiem contact. Bij V-Klinieken werken medisch specialisten die opgeleid zijn voor fijne chirurgie.

Over het algemeen is een perineum huidcorrectie een kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose gaat. Vóór de ingreep wordt het gebied verdoofd, van de behandeling zelf voel je niets meer. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het gevoelig zijn. Met Paracetamol (bijvoorbeeld Panadol 500 mg) is deze gevoeligheid goed te onderdrukken.

Wij raden aan voorzichtig te zijn met het behandelde gebied, zo mag er bijvoorbeeld tijdelijk geen druk op komen te staan. Afhankelijk van de exacte locatie wordt het dragen van strakke broeken, wielrennen en bijvoorbeeld seksueel contact tijdelijk afgeraden. Na de ingreep worden de afspraken gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole bij de dokter.

Consult bij V-Klinieken

Voordat de behandeling kan worden uitgevoerd kom je op consult bij één van onze medisch specialisten. Tijdens dit gesprek kun je aangeven waar je last van hebt. Er is voldoende tijd om aan te geven wat je graag wilt en je vragen te stellen.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Afspraak maken

Lees verder
Schaamlipverkleining Amsterdam?
Schaamlipcorrectie informatie
Wordt een ingreep vergoed door de zorgverzekering?