Schaamlipcorrectie / Labiaplastiek

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

Labiaplastiek / Schaamlipcorrectie informatie

Klik hier voor meer informatie over de behandeling van ingetrokken tepels.

Wanneer je het formaat, de vorm of symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot je lichaam vindt, kan dat storen. Het kan fysiek storen, bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Maar kan je ook belemmeren in je vrijheid, bijvoorbeeld bij het dragen van badkleding in het zwembad of op het strand, tijdens sporten waarbij strakke kleding gedragen wordt, of tijdens intiem contact. Met een labiacorrectie kan dit probleem verholpen worden. Op deze pagina vindt u uitgebreide schaamlipcorrectie informatie.

V-Klinieken is de enige kliniek in Nederland gespecialiseerd in labiachirurgie. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de grote buitenste schaamlippen en de kleine binnenste schaamlippen. Het uiteindelijke doel is het cosmetisch fraai in verhouding brengen van de schaamlippen.

De meest voorkomende ingreep is een correctie van de binnenste ‘kleine’ schaamlippen, ook wel schaamlipverkleining. Een correctie van de ‘grote’ schaamlippen (ook wel buitenste schaamlippen) komt eveneens vaak voor.

V-Klinieken:
Gespecialiseerde kliniek
Team van ervaren artsen
Gratis consult
Laag complicatie percentage
Unieke hechttechniek
Mooie waarderingen van onze cliënten

Meest voorkomende redenen om voor een ingreep te kiezen zijn overtollig weefsel, storende asymmetrie, irritatieklachten bij dagelijkse bezigheden als fietsen, sporten en sex tot schroom om in bikini op het strand te zijn en angst om intiem te zijn met een (nieuwe) partner.

Kleine schaamlippen verkleinen

Een schaamlipverkleining aan de binnenste schaamlippen (labia minora) is de meest voorkomende operatie aan de schaamlippen. Bij deze schaamlipcorrectie steken de binnenste schaamlippen storend naar buiten. Dit veroorzaakt ongemak, klachten of vind je gewoon niet fraai. Bij een correctie van de kleine schaamlippen zal de cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg overtollig weefsel wegnemen, tot een verhouding die bij het vrouwenlichaam past. Een cosmetisch fraai resultaat is het doel.

Joke Haartsen schaamlipcorrectie

Schaamlip verkleining plastisch chirurg

Onze cosmetisch gynaecoloog Dr. Joke Haartsen en plastisch chirurg Dr. Müjde Özer

Buitenste schaamlippen corrigeren

De buitenste schaamlippen (labia majora) kunnen groter zijn dan acceptabel met pijn of schaamte klachten tot gevolg. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport- en zwemkleding.

De buitenste schaamlippen kunnen vergroot zijn sinds uw geboorte, als gevolg van een bevalling of aanzienlijk gewichtsverlies. Wanneer u te grote schaamlippen heeft kan dit leiden tot irritatie, schaamte, een toename aan (schimmel-)infecties en/of een onaangename geur. Lees hier meer informatie over de buitenste schaamlippen.

Clitoriskap / hood

Naast het verkleinen van de binnenste schaamlippen kan de ingreep ook uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie (hood-plastiek). Een hood correctie houdt in dat naast een verkleining van de volledige kleine schaamlippen ook het deel van de clitoris kap (hood) gecorrigeerd wordt bij de ingreep. Met een hoodplastiek is het mogelijk om ook de huid/weefsel van clitoriskap in verhouding met je schaamlippen te brengen. Voor deze techniek kan aanvullend worden gekozen, of worden geadviseerd door d plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog tijdens het informatie consult. Lees hier meer over een clitoriskap correctie.

Uitkomst schaamlipcorrectie

Door middel van labiachirurgie kunnen de schaamlippen in verhouding met het lichaam worden gemaakt. Esthetisch, maar ook functioneel. Onze kliniek bestaat uit 2 plastisch chirurgen met meer dan 10 jaar ervaring. Een man en een vrouw. Zij werken nauw samen en overleggen veel over de procedure en het herstel. Onze plastisch chirurgen spreken met iedere patiënt van tevoren uitgebreid. Indien u kandidaat bent voor een labiacorrectie, dan wordt u geholpen door goed opgeleide en ervaren plastisch chirurgen, geregistreerd bij de Nederlandse NVPC.

wachtkamer-2016_vkliniek, schaamlipcorrectie kliniek, schaamlipcorrectie kosten, schaamlipcorrectie ervaring, grote schaamlippen, hangende schaamlippen, grote schaamlip behandelkamer-v-klinieken, schaamlipcorrectie informatie

Wachtkamer en behandelkamer van V-Klinieken

Bij een schaamlipcorrectie wordt overtollig weefsel weggehaald. Een vrouw heeft grote schaamlippen (labia majora) en kleine (binnenste) schaamlippen (labia minora). Bij 60% van de vrouwen zijn na de pubertijd de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. Als de binnenste schaamlippen een aantal centimeters buiten de grote schaamlippen uitsteken, dan is er sprake van een anatomische variatie. Dat kan gaan om twee centimeter tot soms wel zes centimeter. Het kan vervelend of pijnlijk zijn.

Wie komt in aanmerking voor een schaamlipcorrectie?

De anatomische variatie maakt ook dat het voor vrouwen onderling onduidelijk is wat de norm is. Dit voedt de onzekerheid. Het is belangrijk dat iedereen zich content voelt met haar vagina. Één van onze plastisch chirurgen of cosmetisch gynaecologen bespreekt met u uw klacht en verwachting van de ingreep. In overleg bepalen jullie ook hoeveel weefsel wordt verwijderd, wordt de operatietechniek besproken en wat het resultaat van ingreep kan zijn.

Bij V-Klinieken heb je ruim de tijd met de medisch specialist (dus niet met een consulente). Je kunt eventueel kiezen voor een vrouwelijke arts. Tijdens het consult worden eventueel voor jou representatieve voor/na foto’s met je besproken.

Wilt u schaamlipcorrectie informatie? U kunt een afspraak maken. Klik op onderstaande button:

Afspraak maken

Lees verder: Hoe ziet de procedure eruit?

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren plastisch chirurgen
Professionele diagnose
Geen wachtlijsten
Modern ingerichte behandelkamers

Lees verder:
Waarom overweegt u een labiacorrectie?
Is een schaamlipcorrectie verzekerde zorg?
Wat zijn de kosten van een schaamlipcorrectie?

 

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Amsterdam zijn we met het openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar. Tijdens een consult ontvangt u vrijblijvend alle schaamlipcorrectie informatie.