De behandeling

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

De behandeling

Tijdens het consult wordt uw klacht besproken, vindt er lichamelijk onderzoek plaats en stelt de plastisch chirurg de diagnose. Vervolgens wordt besproken of uw verwachting in overeenstemming is met de diagnose en het te verwachten resultaat van de plastisch chirurg. Wanneer dit zo is kan een afspraak voor een ingreep worden gepland.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis mag.

Een schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep waarbij het teveel aan schaamlipweefsel van de kleine (binnenste) schaamlippen wordt verwijderd met als doel kleinere of mooier gevormde schaamlippen.

Vooraf bepaalt de plastisch chirurg hoeveel weefsel van de schaamlippen verwijderd moet worden. Dit wordt met een steriele stift afgetekend op de schaamlippen. Vervolgens verwijdert de plastisch chirurg met een klein mesje zorgvuldig het teveel aan huid van de binnenste schaamlippen. Doorgaans gaat het om een reepje huid van maximaal drie centimeter. De plastisch chirurg sluit de wond door de bloedvaatjes dicht te branden (diathermie) en te hechten met oplosbare hechtingen. Daarna worden de wondjes afgedekt met een maandverband en een steriel zalfgaasje. De schaamlipcorrectie duurt gemiddeld één uur.

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Intakegesprek en ingreep door ervaren plastisch chirurg
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar bij Leiden

Lees verder:

Direct na de ingreep

Of maak een

Afspraak