Direct na de labiaplastiek

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

Direct na de labiaplastiek

U mag ongeveer een half uur na de ingreep naar huis. De meeste mensen ondervinden weinig pijn na een schaamlipcorrectie. Wel kan het operatiegebied pijnlijk en gezwollen zijn. Ook kan het gebied wat gevoelloos zijn. U krijgt een koelkompres mee om de schaamlippen regelmatig te koelen. De koelkompres kan pijnklachten wegnemen en zwelling tegengaan.

Gaan zitten en gebruik maken van het toilet kan in de eerste week wat irritatie geven. U mag in de eerste dagen elke 4-6 uur twee Paracetamol (500 mg) tabletten gebruiken. Zodra de pijn minder is kunt u dit afbouwen naar 1 Paracetamol (500 mg) tablet per 4-6 uur.

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Intakegesprek en operatie door dezelfde ervaren plastisch chirurg
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Dit is gebruikelijk na iedere chirurgische ingreep. Het gebied rond de schaamlippen zal aanvankelijk blauw, gezwollen en beurs zijn. Ook kunnen de littekens direct na de ingreep rood van kleur en opgezet zijn.

De schaamlippen zijn goed doorbloed waardoor de wond snel zal genezen. Gemiddeld neemt de genezing een paar weken in beslag. Tot die tijd kan het behandelde gebied ongemakkelijk, strak en gespannen aanvoelen. Dit is heel normaal en niet zorgwekkend. Bloeduitstortingen en zwellingen op en rond de schaamlippen beginnen na drie a vier dagen langzaam af te nemen en zijn in de meeste gevallen na een aantal weken verdwenen.

Na een schaamlipcorrectie kan soms wat bloedverlies optreden. Dit kan de eerste drie dagen aanhouden. Van de littekens zult u uiteindelijk weinig last hebben.

Lees verder:

Resultaat van de schaamlipcorrectie

Of plan een

Afspraak