Wat is labiaplastiek?

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

Wat is labiaplastiek?

Tijdens een schaamlipcorrectie (labiaplastiek) wordt een teveel aan weefsel van de schaamlippen verwijderd en/of gemodelleerd. Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep, onder lokale verdoving, waarbij u ongeveer een half uur na de ingreep de kliniek weer mag verlaten.

Voor de operatie bepaalt de plastisch chirurg of gynaecoloog hoeveel weefsel van de schaamlippen verwijderd moet worden. Met een steriele stift wordt op de schaamlippen afgetekend hoe de schaamlippen gecorrigeerd moeten worden om de gewenste grootte en vorm te krijgen. Het te behandelen gebied wordt met enkele prikjes verdoofd.

Vervolgens verwijdert de plastisch chirurg secuur het teveel aan huid van de binnenste schaamlippen. Doorgaans gaat het om een reepje huid van een paar centimeter. Alvorens de wond wordt gesloten, worden de bloedvaatjes met diathermie dicht te gebrand, waarna de wonde wordt gehecht met oplosbare hechtingen. Daarna worden de hechtingen afgedekt met een steriel zalfgaasje. De schaamlipcorrectie duurt gemiddeld één uur.

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren medisch specialisten
Professionele diagnose
Veilige omgeving
Moderne privékliniek in Leiden

Lees verder:
Wie is kandidaat voor een labiacorrectie?

Bekijk online de

Beschikbare spreekuren