Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 152 reviews

Schaamlipcorrectie

Elke vrouw heeft binnenste schaamlippen (labia minora of kleine schaamlippen) en buitenste schaamlippen (labia majora of grote schaamlippen). Na de puberteit zijn bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen iets groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen kunnen soms echter tot meerdere centimeters buiten de buitenste schaamlippen doorgroeien. Het komt ook voor dat juist de buitenste schaamlippen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel.

Het verschil in grootte tussen de binnenste en buitenste schaamlippen kan fysieke pijn tot gevolg hebben of om een andere redenen klachten veroorzaken.

Om deze klachten weg te nemen kan middels een operatie de vorm en grootte van de schaamlippen weer meer in balans met het lichaam (terug)gebracht worden. Dat wordt een schaamlipcorrectie genoemd.

Waarom zijn er ook andere namen voor een schaamlipcorrectie?

Er zijn diverse behandelingen mogelijk in de vrouwelijke intieme zone. De meest uitgevoerde behandeling is een verkleining van de binnenste schaamlippen; schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiaplastiek en labiacorrectie zijn vier benamingen voor deze ingreep. Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt maar betekenen in de praktijk meestal hetzelfde.

v klinieken leiden
Wachtruimte V-Klinieken Leiden

Wat voor soort schaamlipcorrecties zijn er?

De meest voorkomende ingreep is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden.
Een andere operatieve behandeling van het vrouwelijke genitaal is een vaginaverkleining of perineumcorrectie.

Waarom een schaamlipcorrectie?

Wanneer jij het formaat, de vorm of de symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot jouw lichaam vindt kan dat je storen. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, het sporten of het vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook belemmeren in je gevoel van vrijheid; bijvoorbeeld bij het dragen van strakke kleding of tijdens seks. Een schaamlipcorrectie kan deze ongemakken meestal goed verhelpen.

Wat zijn de kosten van een schaamlipcorrectie?

De meest uitgevoerde behandeling, een verkleining van de binnenste schaamlippen, kost bij ons €1.595,-. Dat is inclusief alles: consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en zo nodig ook een eventuele nabehandeling. Een compleet overzicht vind je op onze prijslijst voor schaamlipcorrecties.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding van de behandeling.

Schaamlip correctie voor en na foto’s

Voor-en-na foto’s kunnen je een uitstekende indicatie geven van het te verwachten resultaat. Tijdens je consult legt de arts aan de hand van een grotere selectie foto’s uit welk resultaat in jouw geval mogelijk is.

Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?

Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken herstellen van een schaamlipcorrectie zijn alle eventuele zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden volledig zichtbaar. De schaamlippen vormen dan weer een natuurlijker geheel met je lichaam.

Overweeg jij een schaamlipcorrectie? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou geschikt is? Neem dan contact op met ons en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?

V-Klinieken is de enige kliniek van Nederland die volledig gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4