Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 129 reviews

Schaamlipcorrectie

Elke vrouw heeft buitenste schaamlippen (labia majora of grote schaamlippen) en binnenste schaamlippen (labia minora of kleine schaamlippen). Na de puberteit zijn bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen iets groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen kunnen soms echter tot meerdere centimeters buiten de buitenste schaamlippen doorgroeien. Dit verschil in grootte kan pijn gaan doen of om een andere reden als storend ervaren worden. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind om het ontstane verschil tussen de binnenste en de buitenste schaamlippen weer (terug) in verhouding te brengen. Vandaar dat deze behandeling ook wel een schaamlipverkleining genoemd wordt.

Zijn er meer benamingen voor?

Er zijn diverse behandelingen mogelijk in de vrouwelijke intieme zone. De meest uitgevoerde behandeling is een verkleining van de binnenste schaamlippen; schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiaplastiek en labiacorrectie zijn vier benamingen voor deze ingreep. Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt maar betekenen in de praktijk meestal hetzelfde.

Wachtkamer kliniek Leiden
Wachtkamer V-Klinieken Leiden

Wat voor soort schaamlipcorrecties zijn er?

De meest voorkomende ingreep is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden. Een andere operatieve behandeling bij V-Klinieken is de perineumcorrectie, lees hier meer daarover.

Waarom een schaamlipcorrectie?

Wanneer jij het formaat, de vorm of de symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot jouw lichaam vindt kan dat storen. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, het sporten of het vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook belemmeren in je gevoel van vrijheid; bijvoorbeeld bij het dragen van strakke kleding of tijdens seks. Een schaamlipcorrectie kan deze ongemakken meestal goed verhelpen.

Wat zijn de kosten van een schaamlipcorrectie?

De meest uitgevoerde behandeling, een verkleining van de binnenste schaamlippen, kost bij ons €1.350,-. Dat is inclusief alles: consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en zonodig ook een eventuele nabehandeling. Een compleet overzicht van de prijzen van schaamlipcorrecties en onze overige behandelingen vind je op onze prijslijst.

Prijslijst V-Klinieken

 

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding van de behandeling. Lees hier meer.

Kan ik voor-en-na foto’s zien?

Voor-en-na foto’s kunnen je een uitstekende indicatie geven van het te verwachten resultaat. Op deze pagina vind je een selectie voor-en-na foto’s. Tijdens je consult legt de arts aan de hand van een grotere selectie foto’s uit welk resultaat in jouw geval mogelijk is.

Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?

Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle eventuele zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden volledig zichtbaar. De schaamlippen vormen dan weer een natuurlijker geheel met je lichaam.

Lees meer over herstel & nazorg schaamlipcorrectie

Overweeg jij een schaamlipcorrectie? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou geschikt is? Neem dan contact op met ons en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Schaamlipcorrectie Amsterdam

V-Klinieken is de enige kliniek van Nederland die volledig gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4, en in Amsterdam, nabij de snelwegen A2 en A9. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Bosch, Amsterdam, Almere, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Zoetermeer zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.