feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 158 reviews

Schaamlipcorrectie

Elke vrouw heeft binnenste schaamlippen (labia minora of kleine schaamlippen) en buitenste schaamlippen (labia majora of grote schaamlippen). Na de puberteit zijn bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen iets groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen kunnen soms echter tot meerdere centimeters buiten de buitenste schaamlippen doorgroeien. Het komt ook voor dat juist de buitenste schaamlippen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel.

Het verschil in grootte tussen de binnenste en buitenste schaamlippen kan fysieke pijn tot gevolg hebben of om een andere redenen klachten veroorzaken. Om deze klachten weg te nemen kan middels een operatie de vorm en grootte van de schaamlippen weer meer in balans met het lichaam (terug)gebracht worden. Dat wordt een schaamlipcorrectie genoemd.

wachtruimte v-klinieken Leiden

Wat zijn de verschillende namen voor een schaamlipcorrectie?

Er zijn diverse behandelingen mogelijk in de vrouwelijke intieme zone. De meest uitgevoerde behandeling is een verkleining van de binnenste schaamlippen; schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiaplastiek en labiacorrectie zijn vier benamingen voor deze ingreep. Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt maar betekenen in de praktijk meestal hetzelfde.

Wat houdt een schaamlipcorrectie eigenlijk in?

De meest voorkomende ingreep is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden.
Een andere operatieve behandeling van het vrouwelijke genitaal is een vaginaverkleining of perineumcorrectie.

Waarom kiezen voor een schaamlipcorrectie?

Wanneer je het formaat, de vorm of de symmetrie van jouw schaamlippen niet in verhouding tot je lichaam vindt kun je dat als storend ervaren. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, het sporten of het vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook esthetisch storen, bijvoorbeeld bij het dragen van strakke kleding of tijdens seks. Een schaamlipcorrectie kan deze ongemakken meestal goed verhelpen.

Wat kost een schaamlipcorrectie?

De meest uitgevoerde behandeling, een verkleining van de binnenste schaamlippen, kost bij V-Klinieken €1.595,-. Dat is inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en indien nodig ook een eventuele nabehandeling. Een overzicht van de tarieven van alle behandelingen vind je op onze prijslijst.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door zorgverzekeraars. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je verzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn bij het fietsen of vrijen zijn voor de zorgverzekering geen redenen tot vergoeding van de behandeling.

Schaamlipcorrectie voor-en-na foto’s

Voor-en-na foto’s op onze website kunnen je een indicatie geven van het te verwachten resultaat. Tijdens het consult legt onze arts je aan de hand van een uitgebreidere selectie foto’s uit welk resultaat in jouw geval mogelijk zou zijn.

Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?

Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. De eerste weken na een behandeling is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle eventuele zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden volledig zichtbaar. De schaamlippen vormen dan weer een natuurlijk geheel met je lichaam. Meer informatie over het herstelproces na een schaamlipcorrectie vind je hier.

Overweeg jij een schaamlipcorrectie? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou geschikt is? Neem dan contact op met ons en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?

V-Klinieken is de enige kliniek in Nederland die gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4 en in Naarden naast de snelwegen A1 en A6