Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 142 reviews

Dag van de ingreep

Op de dag van de behandeling word je bij de receptie ontvangen en begeleid naar de ontvangstruimte. Wanneer je aan de beurt bent, word je door de arts opgehaald. Ons team (operatieassistente en arts) legt tijdens de behandeling doorlopend uit wat je kunt verwachten.

De ingreep

Voor een labiaplastiek neem je op de operatietafel plaats in rugligging en met je benen gespreid in beensteunen. De schaamlipcorrectie is veelal onder plaatselijke verdoving. Je krijgt op de operatietafel van de plastisch chirurg/cosmetisch gynaecoloog een paar injecties met verdovingsvloeistof toegediend.
Tijdens de operatie wordt het nauwkeurig afgetekende weefseloverschot weggenomen. De bloedvaatjes worden met diathermie dicht gebrand, daar voel je niets van. De wond wordt gehecht met oplosbare hechtingen die niet hoeven te worden verwijderd. Vervolgens wordt het wondgebied afgedekt met een gaasje en/of maandverband met steriel zalfgaasje.

Direct na de schaamlipcorrectie

Ongeveer een half uur na de ingreep mag je de kliniek verlaten. Wij adviseren om je door iemand naar huis te laten brengen. De meeste mensen ondervinden weinig pijn na een schaamlipcorrectie. Wel kunnen de schaamlippen na een schaamlipcorrectie gevoelig en gezwollen zijn. Vooral de eerste dagen na de ingreep moet je hier rekening mee houden. Koude kompressen kunnen de irritatie wegnemen en zwelling tegengaan. Ook kun je een lichte gevoelloosheid van het behandelde gebied ervaren. Dit gevoel trekt spoedig weg.

Het gaan zitten en het gebruik van het toilet kan in de eerste week wat pijnlijk zijn. De medisch specialist zal je adviseren om elke zes uur twee tabletten Paracetamol (500 mg) in te nemen tegen de pijn. Wanneer je weer thuis bent, kun je voor het bestrijden van eventuele pijn hiermee doorgaan. Met het afnemen van de pijn verminder je dit naar één tablet om de 4 tot 6 uur. Later kun je ook hiermee stoppen.

 

agenda

Waarom V-Klinieken?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren medisch specialisten
Professionele diagnose
Veilige omgeving
Moderne privékliniek in Leiden

Lees verder:

  • Herstel en nazorg