Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 142 reviews

De behandeling

Een schaamlipcorrectie behandeling duurt ongeveer een uur. De ingreep vindt bij ons altijd onder lokale verdoving plaats. Je mag een half uur na de ingreep weer naar huis.

Met een elektrisch mesje (diathermie) worden huid, spier en eventueel vet verwijderd. Het elektrische mesje zorgt ervoor dat tijdens het snijden, bloedvaatjes direct ‘dichtgebrand’ worden. Dit bespoedigt het herstel na de behandeling. Het litteken van de incisie komt in de plooi van je huid te liggen, waardoor deze later niet meer zichtbaar is.

Vrouw loopt kliniek Leiden

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het gebied rond de schaamlippen zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de ingreep rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet je niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam.

De schaamlippen zijn goed doorbloed waardoor de wond snel zal genezen. Gemiddeld neemt de genezing enkele weken in beslag. Het behandelde gebied kan ongemakkelijk, strak en gespannen aanvoelen. Dit is heel normaal en niet zorgwekkend. Bloeduitstortingen en zwellingen op en rond de schaamlippen beginnen na ongeveer 3 dagen langzaam af te nemen en zijn in de meeste gevallen na een aantal weken verdwenen.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Maak een afspraak

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom overweeg je een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Herstel & nazorg