Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 146 reviews

Waarom een schaamlipcorrectie / labiaplastiek?

Elke vrouw heeft binnenste schaamlippen (labia minora of kleine schaamlippen) en buitenste schaamlippen (labia majora of grote schaamlippen). Na de puberteit zijn bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen iets groter dan de buitenste schaamlippen. Bij sommige vrouwen is dit echter niet het geval en zijn de binnenste schaamlippen (meestal), de buitenste schaamlippen, of beiden verder doorgegroeid. Dit kan leiden tot aanzienlijke klachten, zowel fysiek als esthetisch.

Fysieke klachten zijn meestal pijn of ongemak bij een bepaalde houding of activiteit. Dat kan pijn zijn bij het fietsen, tijdens het vrijen, of bijvoorbeeld bij het dragen van een strakke broek.

Esthetische klachten zijn subjectiever van aard en worden veelal bepaald door maatschappelijke opvattingen over wat mooi is en wat niet. Maar subjectief of niet, ook deze klachten kunnen als heel storend ervaren worden en pijn veroorzaken.

Om deze klachten weg te nemen kan middels een operatie de vorm en grootte van de schaamlippen weer meer in balans met het lichaam (terug)gebracht worden. Dat wordt een schaamlipcorrectie, labiaplastiek of schaamlipverkleining genoemd. Fysieke en esthetische klachten kunnen hier meestal heel goed mee worden verholpen.

Of een operatie in jouw geval de beste oplossing is, is geheel aan jou om zelf te bepalen. Onze ervaren specialisten vertellen je graag óf, en zo ja welke mogelijkheden er voor jou zijn, zodat jij optimaal geïnformeerd je eigen keuze kunt maken.

Orchidee kliniek Leiden

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Schaamlipcorrectie kosten
Waarom een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?
Herstel & nazorg