Schaamlipverkleining

Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 82 reviews

Schaamlipverkleining

Te grote schaamlippen kunnen storend zijn. Een schaamlipverkleining is een relatief kleine ingreep, die vrouwen verlost van belemmeringen in het dagelijks leven. De binnenste schaamlippen kunnen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen. Dit kan pijn of ongemak veroorzaken bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, het dragen van strakke broeken of bij seks. Sporten als paardrijden en wielrennen geven ook vaak klachten. Een schaamlipverkleining kan deze klachten verhelpen.

De schaamlipverkleining (labiaplastiek)

De medisch specialist (cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg) bepaalt vooraf hoeveel van het schaamlipweefsel aan de binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Het overtollige weefsel wordt door de plastisch chirurg afgetekend en vervolgens wordt het te behandelen gebied plaatselijk verdoofd. Het surplus aan huid van de binnenste schaamlippen wordt daarna verwijderd. Het overschot wordt weggenomen en de wond gesloten door de bloedvaatjes dicht te branden. Tot slot hecht de plastisch chirurg de wond. Het uiteindelijke resultaat is hierdoor esthetisch optimaal en in verhouding tot het lichaam.

Drs. Joke Haartsen

Drs. Müjde Özer

Drs. Duco van den Broecke

Na een schaamlipcorrectie

Na de operatie dien je rekening te houden met zwelling. Ook is het belangrijk om een aantal dagen het wondgebied goed te koelen, zodat de zwelling afneemt en de wond kan genezen. Je dient er rekening mee te houden de eerste 2 weken na een schaamlipverkleining niet te sporten, zwaar tillen of seks te hebben. Vaak zijn cliënten 1 week na de behandeling in staat om hun normale activiteiten op te pakken. Het duurt wel enkele weken voordat de schaamlippen volledig zijn hersteld.

Schaamlipverkleining door een ervaren plastisch chirurg

Sommige vrouwen hebben binnenste schaamlippen (labia minora) die uitsteken buiten de buitenste schaamlippen (labia majora). De binnenste schaamlippen zijn dan ook minder beschermd, wat lichamelijke klachten kan veroorzaken. Na een bevalling kunnen de binnenste schaamlippen groter zijn geworden en kiezen veel vrouwen voor een schaamlipcorrectie als blijvende oplossing. Het is dan ook één van de meest dankbare behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd.

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Bij ons wordt de ingreep uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen, uiteraard aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Consult bij V-Klinieken

Voordat de behandeling kan worden uitgevoerd kom je op consult bij één van onze medisch specialisten. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat je wensen zijn en/of waar je last van hebt. Er is voldoende tijd om je wensen aan te geven en vragen te stellen.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult:

Beschikbare spreekuren

Lees verder
Voorbereiding op de labiacorrectie
Prijs schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie ervaringen
Lange schaamlippen

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Zoetermeer zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.