Schaamlipverkleining

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 71 reviews

Schaamlipverkleining

Te grote schaamlippen zijn vaak storend. Een schaamlipverkleining is een van de meest voorkomende electieve ingrepen. Het is een relatief kleine ingreep, die vrouwen verlost van belemmeringen in het dagelijks leven. De binnenste schaamlippen kunnen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen. Dit kan pijn of ongemak veroorzaken bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, het dragen van strakke broeken of bij seksueel contact. Sporten als paardrijden en wielrennen geven ook vaak klachten. Een schaamlipverkleining kan deze klachten met een ingreep verhelpen.

Onze medisch specialisten zijn gespecialiseerd in fijne chirurgie. Een optimaal esthetisch resultaat is altijd het doel.

De schaamlipverkleining (labiaplastiek)

De medisch specialist (cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg) bepaalt vooraf hoeveel van het schaamlipweefsel aan de binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Het overtollige weefsel wordt door de plastisch chirurg afgetekend en vervolgens wordt het te behandelde gebied plaatselijk verdoofd. Het surplus aan huid van de binnenste schaamlippen wordt daarna verwijderd. Het overschot wordt weggenomen en de wond gesloten door de bloedvaatjes dicht te branden. Tot slot hecht de plastisch chirurg de wond. Het resultaat moet esthetisch optimaal zijn en in verhouding tot het lichaam van de patiënt.

Mujde ozer plastisch chirurg seksuoloog  Duco van den Broecke  Joke Haartsen gynaecoloog

Onze plastisch chirurgen Müjde Özer en Duco van den Broecke, en cosmetisch gynaecoloog Joke Haartsen

Na een schaamlipcorrectie

Na de operatie dient u rekening te houden met zwelling. Ook is het belangrijk om een aantal dagen het wondgebied goed te koelen, zodat de zwelling afneemt en de wond kan genezen. U dient er rekening mee te houden dat u de eerste 2 weken na een schaamlipverkleining niet mag sporten of zwaar tillen. Vaak zijn cliënten 1 week na de behandeling in staat om hun normale activiteiten op te pakken. Het duurt wel enkele weken voordat de schaamlippen volledig zijn hersteld.

Schaamlipverkleining door een ervaren plastisch chirurg

Sommige vrouwen hebben binnenste schaamlippen (labia minora) die uitsteken buiten de buitenste schaamlippen (labia majora). De binnenste schaamlippen zijn dan ook minder beschermd, wat lichamelijke klachten kan veroorzaken. Na een bevalling kunnen de binnenste schaamlippen groter zijn geworden en kiezen veel vrouwen voor een schaamlipcorrectie als blijvende oplossing. Het is dan ook één van de meest dankbare behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd.

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Bij ons wordt de ingreep uitgevoerd door twee ervaren plastisch chirurgen, uiteraard aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, of de meest ervaren cosmetisch gynaecoloog van Nederland; Joke Haartsen.

Consult voor een schaamlipcorrectie

Tijdens een vrijblijvend consult overlegt u met de plastisch chirurg uw klachten, maakt de plastisch chirurg wanneer u voor een schaamlipcorrectie in aanmerking komt een behandelplan en heeft u de gelegenheid al uw vragen te stellen. Een consult is vrijblijvend.

U kunt online een afspraak maken. Bekijk hiervoor de

Beschikbare spreekuren

Lees verder
Voorbereiding op de labiacorrectie
Prijs schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie ervaringen
Lange schaamlippen

V-Klinieken is een vrouwenkliniek, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Vanuit Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Gouda, Delft, Den Haag en Zoetermeer zijn we met openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar.