feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 158 reviews

Schaamlipverkleining

Elke vrouw heeft buitenste schaamlippen (labia majora of grote schaamlippen) en binnenste schaamlippen (labia minora of kleine schaamlippen). Na de puberteit zijn bij de meeste vrouwen de binnenste schaamlippen iets groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen kunnen soms echter tot meerdere centimeters buiten de buitenste schaamlippen doorgroeien. Dit verschil in grootte kan pijn gaan doen of om een andere reden als storend ervaren worden. Bij een schaamlipcorrectie wordt er een stukje van de binnenste schaamlippen weggehaald om het ontstane verschil tussen de binnenste en de buitenste schaamlippen weer (terug) in verhouding te brengen. Vandaar dat deze behandeling ook wel een schaamlipverkleining genoemd wordt.

Soorten schaamlip behandelingen

Er zijn diverse behandelingen mogelijk in de vrouwelijke intieme zone. De meest uitgevoerde behandeling is een verkleining van de binnenste schaamlippen; schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiaplastiek en labiacorrectie zijn vier benamingen voor deze ingreep. Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen vaak hetzelfde.

Wachtkamer v-klinieken in leiden
Wachtkamer V-Klinieken Leiden

Wat voor soort schaamlipverkleiningen zijn er?

De meest voorkomende ingreep is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden.

Waarom een schaamlipverkleining?

Wanneer je het formaat, de vorm of de symmetrie van je schaamlippen niet in verhouding tot jouw lichaam vindt kan dat storen. Lange schaamlippen kunnen fysiek storen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, sporten, fietsen of vrijen. Daarnaast kunnen ze je ook belemmeren in je gevoel van vrijheid; bijvoorbeeld bij het dragen van een bikini, bij strakke kleding of tijdens sex. Met een schaamlip verkleining kunnen wij deze problemen meestal verhelpen.

Wat zijn de kosten van een schaamlipverkleining?

De meest uitgevoerde behandeling, een verkleining van de binnenste schaamlippen, kost bij ons € 1.595,-. Dat is inclusief alles: consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en zo nodig ook een nabehandeling. Een compleet overzicht van de prijzen van schaamlipcorrecties en al onze overige behandelingen vind je op onze prijslijst.

Wordt een schaamlipverkleining vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, de behandeling wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.

Kan ik voor-en-na foto’s zien?

Voor-en-na foto’s kunnen je een uitstekende indicatie geven van het te verwachten resultaat. Op deze pagina vind je een selectie voor-en-na foto’s. Tijdens je consult legt de arts aan de hand van een grotere selectie foto’s uit welk resultaat in jouw geval mogelijk is.

Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipverkleining?

Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar. De schaamlippen vormen dan een natuurlijker geheel met je lichaam. Meer informatie over het herstel van een schaamlipcorrectie en wat je wanneer wel-en-niet mag doen vind je op deze pagina.

Overweeg jij een schaamlipverkleining? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou geschikt is? Neem dan contact op met ons en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Waarom een labiacorrectie?
Valt een schaamlipcorrectie onder verzekerde zorg?

V-Klinieken is de enige kliniek van Nederland die volledig gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4, en in Naarden, nabij de snelwegen A1 en A6.