feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 155 reviews

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om de vorm, grootte, positie of symmetrie van de tepel(s) te verbeteren. De reden om een tepelcorrectie te overwegen, kan voor iedereen anders zijn, net als de oorzaken die aan het ervaren ongemak ten grondslag liggen. Deze kunnen erfelijk van aard zijn, maar kunnen ook bijvoorbeeld ontstaan zijn na zwangerschap of gewichtsverlies.

Soorten tepels

Verschillende soorten tepelcorrectie

We onderscheiden drie indicaties of klachten die middels een tepelcorrectie kunnen worden behandeld. Hoewel de behandeling van alledrie meestal een tepelcorrectie genoemd wordt, verschillen ze aanmerkelijk van elkaar.

1. Ingetrokken tepels

Sommige mensen hebben tepels die naar binnen zijn gericht in plaats van naar buiten. Hoewel dit in de meeste gevallen geen ernstige medische aandoening is, kan het voor ongemak (zoals bij het geven van borstvoeding) of cosmetische zorgen veroorzaken. Een tepelcorrectie kan worden uitgevoerd om de tepel (terug) naar buiten te brengen, waardoor een meer uitstekende en symmetrische tepel ontstaat.
Lees hier meer over onze behandeling van ingetrokken tepels / tepelcorrectie ingetrokken tepels.

2. Grote/lange tepels

Sommige mensen hebben tepels die als te lang worden ervaren in verhouding tot de rest van hun borst. Dat kan esthetisch storen, maar ook praktisch een probleem vormen. Het is middels een relatief kleine ingreep mogelijk om de tepel(s) in te korten en zo de gewenste balans (terug) te brengen.

3. Groot tepelhof

Soms kan het tepelhof, het gekleurde gebied rond de tepel, te groot zijn of een onregelmatige vorm hebben. Een tepelhofcorrectie kan worden gebruikt om het tepelhof te verkleinen, te verfijnen of de vorm ervan te verbeteren.

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Of wil je weten welke ingreep voor jou geschikt is?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Lees verder:
Tepelcorrectie kosten
Informatie tepelcorrectie
Veelgestelde vragen tepelcorrectie
Nazorg tepelcorrectie